Seringkali kita mendengar kata-kata yang menyatakan bahawa wanita ini merupakan seorang makhluk yang sangat sukar untuk difahami kehendaknya. “Complicated” merupakan terma yang selalu dikaitkan dengan wanita. 

Sebenarnya wanita merupakan makhluk yang sangat lembut hatinya. Sifatnya sensitif di mana mereka amat mudah tersentuh atau terguris hati dengan perkara-perkara yang mungkin dianggap remeh-temeh oleh sesetengah pihak. Namun begitu, ramai lelaki di luar sana tidak perlu khuatir kerana perkara ini dapat diselesaikan dengan mengambil langkah-langkah yang tepat. Antaranya seperti memahami keinginan hati si dia, menjadi pendengar yang baik, penghibur hatinya, memberi layanan yang lembut dan banyak lagi! Mungkin anda masih runsing memikirkan kehendak pasangan anda… jangan risau! Jom kita baca apa yang sebenarnya wanita mahukan dalam sesebuah perhubungan!

  1. Kasih sayang dan perhatian

Wanita adalah makhluk yang sangat sukakan perhatian dari orang yang mereka sayangi. Pastikan anda sebagai pasangan lelaki untuk sentiasa memastikan pasangan wanita anda tidak terabai walau sesibuk mana sekalipun. Luangkan masa untuk berbual tentang hari mereka atau menjadi pendengar tentang apa-apa isu yang ingin dikongsikan bersama.

  1. Kepercayaan dan sokongan

Semestinya kepercayaan dan sokongan itu sangat penting dalam sesuatu perhubungan. Wanita inginkan kepercayaan dan sokongan dari pasangannya untuk mempunyai kebebasan dalam mengurus diri mereka. Jangan terlalu bersifat mengongkong sehingga si dia tidak dibenarkan untuk melakukan apa-apa! Beri mereka ruang untuk membuat keputusan dan menyuarakan pendapat agar mereka dapat merasa dirinya lebih dihargai dan dihormati. 

  1. Kepastian

Perlu ada kepastian dalam sesebuah perhubungan. Wanita memerlukan kepastian untuk ketahui tujuan dan hala tuju hubungan yang dijalin. Jika perhubungan tersebut tiada hala tuju, pasangan wanita akan menganggap anda tidak serius dalam perhubungan. Pastikan anda memberitahu si dia tentang perancangan anda untuk memperisterikan mereka. Tetapi, jangan pula anda taburkan janji-janji manis tanpa mengeluarkan usaha yang setanding dengan janji tersebut!

  1. Kejujuran

Berlaku jujur dalam apa jua keadaan adalah perkara yang amat disenangi oleh para wanita. Jangan sesekali berbohong untuk menutup kesilapan yang anda lakukan. Lebih baik mereka tahu perkara tersebut daripada mulut anda sendiri dan bukannya daripada orang lain. Sekiranya mereka dapat tahu anda menipu, perkara ini bukan sahaja mengecewakan hatinya malah akan mengurangkan kepercayaannya terhadap anda.