8 Sikap Wanita Yang Membuatkan Lelaki Cepat Bosan

Lelaki memerlukan wanita sebagai pendamping diri dan menjadi sumber kekuatan ketika dalam kekusutan. Akan tetapi, disebabkan sikap wanita yang sedemikian membuatkan lelaki menolak dan tidak suka akan sikap wanita tersebut.

1. Ambil Masa Lama Untuk Berdandan Dan Bersolek
Lelaki mudah bosan apabila terpaksa menunggu wanita bersiap hanya untuk keluar yang jaraknya hanya dekat. Walaupun nampak perkara itu kecil pada wanita, tetapi jika setiap kali mahu keluar dan lelaki terpaksa menunggu anda sehingga 2-3 jam untuk bersiap, tidak hairanlah lelaki bosan menunggu.

2. Lelaki Sensitif Bila Dilabel Mata Keranjang
Apabila melihat sesuatu yang cantik, mata kita tidak terlepas pandang untuk melihat. Sama juga apabila wanita melihat jejaka kacak, mereka juga akan melihat. Tetapi itu tidak bermakna mereka menaruh hati atau suka kepada wanita itu. Lelaki tidak suka dilemparkan tuduhan melulu dan cemburu melampau. Memang cemburu itu tandanya sayang, tapi kalau sudah berlebihan, lelaki akan berasa bosan.

3. Mengeluh Tiada Baju Sesuai
Apabila anda asyik mengeluh tiada baju, sedangkan baju anda sampai 2-3 almari dan kasut anda juga sampai 3 almari dan masih mengaku yang anda tidak ada baju yang sesuai untuk di pakai. Sedar atau tidak, anda telah membuatkan lelaki jadi bosan dan marah dengan anda kerana asyik mengeluh tiada baju.

banner malaysiakini

4. Salah Pilih Topik Bercerita
Tak salah jika ingin bercerita dan berkongsi pada pasangan anda. Tetapi biarlah berpada-pada. Kerana lelaki ini mudah bosan apabila diajak berbual tentang satu topik dan asyik mengulangnya banyak kali. Apa salahnya, jika sekali sekala berborak mengenai sesuatu yang lawak ke. Jadi wanita kawallah perasaan anda.

5. Komen Tentang Penampilan Dan Berat Badan
Jangan mengkritik berat badan dan penampilan suami berlebihan. Memang tak salah menegur tapi pastikan perkataan yang digunakan perlulah sesuai dan jangan sampai menyinggung perasaan suami. Berilah nasihat dengan cara yang selamba atau berlawak jenaka supaya keadaan jadi lebih santai.

6. Terlalu Mengongkong
Lelaki tidak suka pada wanita sebegini. Kerana pada lelaki ia merimaskan dan langsung tidak punya pendapat sendiri. Sukar untuk lelaki dapat apa yang mereka mahukan bila bersama dengan wanita yang kuat mengongkong ini.

logo TJ

7. High Maintenance
Wanita yang mempunyai permintaan yang sangat tinggi, sukakan barangan mewah, bunga, berlian yang mewah dan banyak. Tidak semua lelaki mampu memenuhi permintaan wanita sebegini kerana fikiran mereka ada lagi benda yang lebih penting untuk di beli.

8. Terlalu Mengejar Cita-cita
Wanita yang begitu bebas dan bercita-cita tinggi menyebabkan lelaki takut mendekati mereka ini. Malahan juga, wanita sebegini merasakan untuk tidak kisah hidup tanpa lelaki kerana berasakan boleh berdikari di atas kejayaan sendiri.

Namun begitu, kepada kaum wanita di luar sana, cuba ubah sikap buruk itu agar mudah untuk lelaki mendekati anda. Akan tetapi, jangan terlampau terbuka kerana wanita juga ada kehormatan yang perlu di jaga.

2 thoughts on “8 Sikap Wanita Yang Membuatkan Lelaki Cepat Bosan”

  1. I am gladly to appreciate if the purple layout colour is changed to shades which are slightly pastel. the purple shade is too bright that the colour hurt my eyes. maybe a soft lilac colour or soft pink or soft blue since the colour need to be related to your website theme colour.

    just some suggestion from a reader who loves to read your published article. but is a bit distracted with the layout colour.
    sorry and thank you.
    please delete this comment if, on your behalf, is unrelated and not supposed to be shared.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *